Rosa Spier Huis

Visie/missie

Het Rosa Spier Huis is een woon- en werkgemeenschap van kunstenaars en wetenschappers. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek. Met haar eigen concert- en theaterzaal, expositieruimte, galerie café en een hoogwaardig cultureel programma, ateliers, studio’s en een beeldentuin, vormt het huis een bijzondere ontmoetingsplaats voor kunstenaars, wetenschappers en kunstliefhebbers van alle leeftijden. Zij kunnen hier het hele jaar uiteenlopende culturele activiteiten bijwonen: van openbare concerten en theatervoorstellingen tot exposities, lezingen, workshops en presentaties.

Het huis aan de Hector Treublaan in Laren beschikt over 92 zelfstandige appartementen en 45 zorgeenheden. Zowel de huisvesting als diensten en eventuele zorg dienen daarbij één doel: het ondersteunen van het kunstenaarschap en het bevorderen van de werkzaamheden van bewoners. In het Rosa Spier Huis staat de autonomie van de bewoners centraal. Voor een leven lang kunst.

Gebied

Bewoners komen uit heel Nederland, 1 vestiging in Laren (NH)

Doelgroepen

Kunstenaars en wetenschappers van alle leeftijden.

Opleidingsmogelijkheden

Meld je aan op de Baansprong-website en geef je voorkeur op voor werken bij Rosa Spier Huis. Wij nemen contact op om te kijken naar de mogelijkheden voor een werk/leer traject bij Rosa Spier Huis. Wij hebben plekken voor Helpende, helpende plus, verzorgende IG, verpleegkundige niv 4.

MEDEWERKERS

Ca. 110

CONTACTGEGEVENS

Rosa Spier Huis
Hector Treublaan 97
1251 CG Laren

035 – 5 386 797

LOCATIES

Laren