Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk eerst hier of je antwoord erbij staat

Alle inwoners van de regio Gooi – Vechtstreek – Almere, die in de zorg willen werken of willen ontdekken of de ouderenzorg iets voor hen is, kunnen zich aanmelden.

De Regionale Zorgacademie biedt jou als inwoner van de regio Gooi – Vechtstreek – Almere de mogelijkheid om je via een op maat gemaakte praktijkleerroute direct te starten in een betaalde baan in de ouderenzorg. Via de website van Baansprong krijg je voorlichting, oriëntatie mogelijkheden, een intakegesprek en kun je een keuze maken voor een leer/werktraject bij een van de aangesloten ouderenzorginstellingen in de regio.

Je bent inwoner van de regio Gooi – Vechtstreek – Almere:

  • Je hebt affiniteit met de zorg
  • Je bent gemotiveerd om te gaan werken in de zorg
  • Je kunt zelfstandig reizen binnen de regio Gooi en Vechtstreek

Na het doorlopen van een keuzetest en persoonlijk gesprek, ga je aan de slag in een (leerwerk)baan in bij een van de aangesloten ouderenzorgorganisaties.

Hiervoor gelden de volgende aanvullende voorwaarden:

  • Je bent 16 – 36 uur beschikbaar. Ook in de avond, weekend en op feestdagen.
  • Je bent flexibel inzetbaar
  • Je hebt eventuele opvang van kinderen geregeld. Ook wanneer een van de kinderen ziek is.

Ja dat kan. De praktijkleerweg bij de Regionale Zorgacademie is juist ook bedoeld voor iedereen die nog geen ervaring heeft in de zorg. Wij helpen je met jouw oriëntatie op de ouderenzorg en kijken samen met jou wat bij jou past.

Je start direct in een betaald leer/werktraject op mbo- of hbo-niveau bij een ouderenzorgorganisatie naar keuze.

Kijk daarvoor op deze website bij Over Baansprong.

Aanmelden

Als je je bij ons aanmeldt, nemen we contact met je op en plannen we een afspraak voor een intakegesprek. Hierin vertellen we alles over de unieke praktijkgerichte leerroute.

AANMELDEN