Voor wie is het?

Maak met jouw ambitie en ervaring een baansprong in de ouderenzorg!

Werken in zorg en welzijn voor ouderen

In dit filmpje legt Kimberley Booter uit waarom ze heeft gekozen voor een verkorte praktijkopleiding Verzorgende (IG) bij de Regionale Zorgacademie Gooi-Vechtstreek-Almere. Ze vertelt hoe ze met de opleiding in contact is gekomen en welke stappen ze heeft gezet om te kunnen beginnen.

Met zorg en welzijn voor ouderen draag je eraan bij dat mensen zo zelfstandig en gelukkig mogelijk kunnen leven. Het verplegen, verzorgen, ondersteunen en begeleiden van ouderen doet ertoe. Het is afwisselend en belangrijk werk. Ben je geïnteresseerd en wil je je oriënteren op een praktijkopleiding met baanzekerheid in de ouderenzorg in de regio Gooi-Vechtstreek-Almere?
Meld je dan snel aan!

Herintreder

Als herintreder ben je meer dan welkom in je oude beroep. Soms is bijscholing nodig. Maar herintreden kan voor jou ook hét moment zijn voor omscholing naar een andere werkplek in zorg en welzijn. Hiervoor kies je je eigen tempo en leertraject vanuit een betaalde baan.

Zij-instromer

Je hebt een diploma in een andere sector maar je wilt nu graag in zorg en welzijn werken. Dan kun je hier kiezen voor het combineren van leren en werken en ga je meteen aan de slag in de baan van je keuze. Dat betekent dat je ook meteen salaris krijgt.

Carrièreswitcher

Om te starten in zorg en welzijn is vaak niet alleen je opleiding van belang; ook je werk- en levenservaring tellen mee. Denk bijvoorbeeld aan de zorg voor kinderen of een ziek familielid of vrijwilligerswerk. Een opleiding vanaf mbo-niveau 3 geeft je toegang tot deze leerroute.

Wil je je breder oriënteren op een baan in de zorg?

In de regio Gooi en Vechtstreek werkt Baansprong samen met ZorgStart. ZorgStart is er voor iedereen die zich wil oriënteren op werken en/of leren in de zorg. Weet jij nog niet precies wat je wilt? Misschien wil je, naast de ouderenzorg, wel kennismaken met werken in de gehandicaptenzorg of GGZ. Of ben je opzoek naar advies welke baan of opleiding het beste past bij je achtergrond en ambitie. Bij ZorgStart word je persoonlijk en op maat geholpen naar een werk(leer)baan in de zorg. Aanmelden is altijd gratis en vrijblijvend. Kijk voor meer informatie op de website van ZorgStart.

GA NAAR ZORGSTART